Skolefilm

Filmspors løsninger

Skolefilm

Klæd forældre på til skolevalg og skolestart med video

Video er en effektiv måde at kommunikere til forældre ifm. skolevalg og skolestart for deres børn.

Bløde fakta som kultur og værdier kan med fordel kommunikeres med video. Det er nemt at skrive flotte ord og floskler. Men med video kan du med konkrete eksempler vise, hvordan I arbejder med jeres værdier i hverdagen. Det skaber troværdighed.

Viden baseret på en undersøgelse

Vi har lavet en undersøgelse, hvor vi spurgte både forældre, elever og lærere, hvad de synes om at kommunikere med video samt, hvad en god skolevideo skal indeholde.

“Ulempen er, at det kan blive en salgsannonce. Fordelen er, at det visuelle kan give én et indtryk af skolen i stedet for, at man læser en masse fine ord på hjemmesiden – at man får sat ansigter på. Det er nok det næstbedste efter informationsmødet.”

(Forælder til barn i opstartsklassen til 0. klasse)

Undersøgelsen viste, at video med fordel kan være et supplement til skolens hjemmeside. Det er ikke i en video, man fx skal finde skolens kontaktoplysninger og mødetider i SFO’en. Derimod er videoens styrke at skabe nærvær, fordi man kan vise konkrete eksempler fra dagligdagen. Det skaber troværdighed, hvilket er vigtigt, når man skal formidle kultur og værdier. Værdierne må aldrig bare fremstå som fine ord og floskler.

“Jeg synes, det er troværdigt, når børnene taler. De vil have en mere ærlig mening. Det konkrete fra hverdagen er godt, hvordan fungerer en klasse? Eventuelt vil det hjælpe på troværdigheden generelt, hvis man italesætter det negative og konflikter, og hvordan man takler det.”

(Bestyrelsesmedlem fra folkeskole på Frederiksberg)

“Det fungerer godt for mig med øjebliksbilleder og situationer fra undervisningen – eller en tur. Situationer, hvor man ser den måde, de arbejder på. Ser, at det faktisk er noget, de lægger vægt på, det med trivsel og tryghed.”

(Forælder til barn i opstartsklassen til 0. klasse)

I denne artikel [på vej] kan du læse om vores undersøgelse.

Det kan vi tilbyde

Vi kan producere en video, som præsenterer jeres skole – og samtidigt imødekommer de behov til en skolevideo, vi har identificeret hos deltagerne i vores undersøgelse?

Nysgerrig?

Send os din e-mail eller dit telefonnummer, så kontakter vi dig til en uforpligtende dialog om en video til jeres skole.

  Eksempler på skolefilm

  Søndermarkskolen
  Velkomstfilm til nye elever

  Skolen på La Cours Vej
  Velkomstfilm til nye elever

  Vi er også i gang med en præsentationsvideo for Skolen på La Cours Vej, hovedsageligt henvendt mod forældre.